Mihálygerge

GPS koordináták : 48.19650, 19.63483 
EOV ( Egységes Országos Vetület)  koordináták : 693672, 317170

 

 

 

A  Nógrádi Vízügyi Horgász Egyesület kezelésében van a Komra-völgyi ivóvíztározó. A tó Salgótarján vízbázisa. Salgótarján felől közelítve Litke irányában haladunk tovább, majd Mihálygerge faluvégén (Vízmű)  balra bekötő út vezet a tóhoz. A gépjárműveket a kialakított parkolóban kell hagyni, mert a víztározó üzemi terület. 

A környező táj  nagyon szép, vadregényes erdőség- gombászati, túrázási lehetőség- a Karancs hegy panoráma látványa. ( Ipolytarnóci ősleletek : 8 km ) Rendkívülien tiszta, jó levegőjű a környék.

A tavat mesterséges úton hozták létre, vizét az Ipoly folyóból  szivattyúzással táplálják. Vízminősége rendszeresen ellenőrzött, rendkívül nagy tisztaságú. A tóban ózonizáló készülékek működnek az algásodás kivédésére.

A tó területe 49,8 hektár, 8 méteres az átlagmélység, 4 és 20 méter között változik. Sok helyen akadozókra kell számítani, tőkés részek találhatóak a fenéken.

Fürdés, kempingezés  csónakázás, lékhorgászat, halradar használata, etetés  TILOS. Tilos kutyát bevinni.

A tisztaságra kiemelten ügyelni kell, tűzgyújtás engedéllyel, az arra kijelölt helyen.

Sikerre lehet számítani ponty-, amur-, keszeg félék-, süllő-, horgászatánál. Csuka, harcsa is megakadhat. Csali-tipp: csonti, élő giliszta,  élő kishal, csemege kukorica...

Kétszer-háromszor telepítenek egy évben, ezzel is elősegítve a sikeres horgászélményt.

A vendégekre vonatkozóan a kifogható halak mennyisége és méretkorlátozása, a  horgászati idő, és az éjszakai horgászati lehetőség feltételei   lentebb olvashatóak  a szabályzatban.

Több információ a Komravölgyi tóról.

A portál motorja: A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.      Levél az oldal szerkesztőjének